VOR 65 NL News


       Equiplite Europe, onder de Sailing Perfection Group Of Companies, leverancier van het lichtste en sterkste dek- en lopend want beslag die vandaag de dag beschikbaar is, heeft bekend gemaakt een van de leveranciers te zijn voor nieuwe eenheidsklasse VO65. Deze jachten zullen tegen elkaar strijden in de volgende Volvo Ocean Race editie 2014/15.
 
  Sneek, Nederland, 22 mei

De in Nederland gevestigde Equiplite Europe, onder de Group of Companies van Sailing Perfection BV, zal de grootzeilval blokken, een component van de Southern Spars mast voor de One Design Volvo Ocean 65 gaan leveren in de komende twee edities van de Volvo Ocean Race.

Bovendien wordt alle teams de keuze voorgelegd waarbij voor de barberhaul`s en geleide blokken mag worden gekozen tussen Harken en / of Equiplite™. De eerste 3 teams zijn al voor ons.

    "Om te worden geselecteerd als officiële leverancier in de volgende Volvo Ocean Race betekent veel voor ons. Meewerken aan de toekomst van de zeilindustrie waarin wij met onze innovatieve produkten een significante bijdrage kunnen leveren. Het is een belangrijke opdracht en toont het vertrouwen van de beste zeilers ter wereld. Wij zullen deze zeilers opnieuw producten leveren, welke in ‘s werelds meest extreem zware omgevingen gebruikt zullen gaan worden”

      Equiplite Europe sloot de overeenkomst met de Britse werf Green Marine (onderdeel van Vitters Shipyards, leidende in een consortium van vier scheepswerven) welke de nieuwe, door Farr Yacht Design ontworpen high-performance race jachten zal gaan bouwen.

De Volvo Ocean Race 2014-15 zal opnieuw zorgen voor een 9 maanden durende ultieme test van zeemanschap en teamwork, met alle menselijke drama’s en gevechten van dien, die de zeilers tegen zullen komen op de oceanen...

CEO Lourens Poorter

Volvo Ocean Race
"We’re ready to create something special..."
     VO 65 projects....
News VO65 Dutch | Equiplite Equiplite Europe, onder de Sailing Perfection Group Of Companies, leverancier van het lich